Gara Sud Pitesti modernizata

Gara Sud Pitesti modernizata

Data: 22-08-2014
 Pitesti   Pitesti

Gara Sud Pitesti va fi modernizata. Vezi aici ce si cum.

Gara de Sud Pitesti va fi modernizata. Proiectul a fost facut, si include scari rulante, extinderea cladirii garii peste caile de tren, si creare de noi locuri de munca.

Stadiul lucrarilor - august 2014:
stadiul lucrarilor gara Pitesti

stadiul lucrarilor gara Pitesti

Noua gara este construita din fonduri europene si are termen de finalizare februarie 2014. Pitestiul este unul din cele 16 orase ale caror gari se vor moderniza din fonduri europene. Zilnic sunt 61 de trenuri care sosesc, pleaca sau tranziteaza prin Pitesti, incluzand aici si trenurile unei firme private.
Se estimeaza ca noua constructie va crea intre 50 si 100 de noi locuri de munca. La Ministerul Transporturilor s-au depus cereri pentru modernizarea a 48 de gari din diverse localitati din tara. Pitestiul a reusit sa obtina 20 milioane de euro pentru proiectul de modernizare ca garii sud Pitesti.
Noua constructie va uni Fratii Golesti cu Tudor Vladimirescu, cartierul Tudor Vladimirescu urmand a nu mai fi un cartier izolat, cum e acum, cand accesul in cartierul respectiv se face prin intermediul unei pasarele vechi si ruginite, care rar e folosita, cetatenii preferand trecerea la nivelul solului, peste caile de sina ferata.
In mai anul acesta se va sti cine va fi desemnat pentru realizarea proiectului, urmand ca in toamna acestui an sa inceapa constructia. Se vrea ca noua cladire sa fie realizata intr-un termen cuprins intre un minim de 17 luni si un maxim de 3 ani.

Vedeti mai jos stadiul lucrarilor.

Iunie 2013:
reconstructia garii Pitesti

Vedem mai jos ca deja s-a inceput constructia pe partea stanga a unui corp de cladire, si vedem si o linie noua de cale ferata:

reamenajare gara sud Pitesti

dezvoltare gara Pitesti sud

dezvoltare gara Pitesti sud


Tags:gara sud pitesti, gara pitesti, modernizare gara pitesti