Imagini din Pitestiul de odinioara

Imagini din Pitestiul de odinioara

Data: 11-10-2012
 Pitesti

Vezi cum arata Pitestiul in urma cu un secol, sau pe parcursul dezvoltarii lui.

Istoria municipiului Pitesti. Uite cum arata candva municipiul Pitesti. Poze din Pitestiul de odinioara, strazi si cladiri asa cum erau in 1900 pana in prezent.


Gara Pitesti, anii 1900-2010


Gara Pitesti si cladirile CFR, anii 1900


Prefectura Pitesti Consiliul judetean Arges 1975. Pe locul Magazinului din imagine, acum se afla Casa Cartii, iar pe partea dreapta acum sunt banci si Sediul de Politie.


Biserica Sf. Gheorghe 1961 - centrul Pitestiului. In prezent, in locul cladirilor din partea stanga se afla Mobilux, blocul de locuinte cu magazine la parter, iar in partea din dreapta se afla acum Piata Vasile Milea.


Parcul 1907 Palatul Administrativ, Muzeul Judetean Arges, 1980.Cladirea mai exista si astazi, intretinuta, fiind si azi Muzeul judetean Arges, doar zonele din jurul cladirii s-au modificat.


Strada Grivitei Biserica Maica Domnului 1960. Este biserica de pe strada Crinului, in spatele cladirii fostului Centru de Proiectare. Fotografia e facuta de pe locul in care azi avem pe partea stanga Mall-ul Trivale si pe partea dreapta azi e magazinul Fortuna.


Piata Muntenia, centrul Pitestiului aprox. anii 1970.


Biserica Sfantul Nicolae, Restaurant Argesul, 1961.
In prezent, in locul bisericii se afla "strada Mare" din centrul orasului, pe partea stanga sunt magazine, iar pe partea dreapta este Hotelul Muntenia. Punctul de fotografiere e cu spatele la primarie, si fata spre Prefectura.


Primaria Pitesti si Curtea de Apel, anii 1960.
Aceste cladiri exista si astazi nemodificate, doar intretinute, si au aceeasi folosinta. Unele lucruri nici nu trebuie modificate.


Primaria Pitesti, anii 1950.
Cladirile exista si astazi nemodificate, doar intretinute, si au aceeasi folosinta. Unele lucruri nici nu trebuie modificate.


Spitalul Nicolae Balcescu Pitesti.
Vezi cum arata azi acest spital, azi numindu-se Centrul de diagnostic si tratament Arges Spitalul Nicolae Balcescu Pitesti si avand aproximativ aceeasi ocupatie.


Padurea Trivale, Pitesti 1920.
Padurea Trivale Pitesti 2011Tags:pitestiul vechi, foto pitestiul vechi, imagini din pitestiul vechi