Firme Raul Arges Pitesti

Raul Arges PitestiRaul Arges Pitesti  

Raul Arges strabate si Pitestiul, un loc de agrement apreciat de locuitorii acestui oras.

Raul Arges trece si prin Pitesti. Strabate Pitestiul prin partea estica a sa, pe la marginea orasului, parcurgand ruta Bascov, Podul Viilor, cartierul Tudor Vladimirescu.
Reprezinta un punc de agrement pentru Pitesti, aici, de-a lungul raului, gasindu-si recreerea multi oameni, desfasurand diverse activitati, ca pescuitul, chiar inotul, sportivii fac antrenamente caiac canoe. In Tudor Vladimirescu e amenajat chiar un strand cu plaje cu nisip, loc de scaldat, barulet cu terasa.
Apele Argesului sunt foarte apreciate si de zburatoare diverse, ca ratele salbatice, lebede, pescarusi. Aici in diferite perioade ale anului vezi familii de pasari scotandu-si puii pe apa, dand lectii nepretuite de navigare si hranire tinerelor generatii.

In apropiere de rau se afla Euromall, autostrada Bucuresti-Pitesti.
Din apele raului Arges se alimenteaza Bazinul Olimpic, strandul de langa Bazin.
In susul raului Arges gasim mai multe puncte turistice, Barajul Vidraru, Transfagarasan, Cabana Cumpana, etc.
Raul Arges umple lacul de acumulare de la Golesti, unde exista si un baraj:

Vizualizare hart? m?rit?
Lacul de acumulare Golesti are o suprafata de 646 ha, un volum total de 45 mil. m3, o lungime de 5,15 km si o adancime maxima de 16.5 m. Are un deversor etajat cu inaltimea de 32 m.
Baraje intalnite pe raul Arges in judetul Arges sunt la Pecineagu, Rausor, Valcele, Budeasa, Bascov, Pitesti, Golesti, Zavoiul Orbului, Maracineni.
Raul Arges are o lungime de 350 km, si izvoreste din Muntii Fagaras prin doi afluenti: raurile Buda si Capra, si strabate judeteel Arges, Dambovita, Ilfov, Giurgiu, Calarasi. Afluen?i principali: Valsan, Raul Doamnei, Sabar, Dambovita, Neajlov. Raul Arges se varsa in Dunare la Oltenita.

Contact:
Telefon:
CUI:
Nr. Reg. Com.:
Website: